Stichting BIZ Hoogvliet Gadering

Bijeenkomst 15 mei 2024

Aanpak Logistiek Laden

Zero-emissiezone, netcongestie, problemen met laadinfra, wel of niet kunnen terugleveren... het nieuws staat er vol mee. Helaas ondervinden ook steeds meer ondernemers op ons bedrijventerrein Gadering hier problemen mee.

De gemeente Rotterdam heeft begin dit jaar bedrijventerrein Gadering benoemd (als eerste binnen Nederland) tot pilot-gebied voor de Bedrijventerreinen Aanpak Logistiek Laden (BAGEL). Duurzaamheidsexperts, Gemeente en BIZ Gadering hebben zitting in de werkgroep 'Verduurzaming Gadering' en gaan ondernemers hierbij helpen. In deze uitnodiging leest u meer over onze eerste informatiebijeenkomst van 15 mei a.s. die door Wethouder Karremans (Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit) geopend zal worden.

Bijeenkomst: Elektrisch laden op Gadering

Bestaat jouw bedrijf nog in 2030?

Over 8 maanden mogen nieuwe zakelijke bestelbusjes en vrachtwagens geen schadelijke gassen uitstoten als ze de Zero-emissiezone in het centrum van Rotterdam inrijden. Lukt het om voor die tijd uw wagenpark te elektrificeren? Wij denken graag mee om laden mogelijk te maken voor elektrisch vervoer.

Samen met de gemeente willen wij bedrijventerrein Gadering klaar maken voor de toekomst. Op 15 mei organiseert BIZ Gadering een bijeenkomst over elektrisch laden op het bedrijventerrein. We gaan het hebben over de verschillende uitdagingen op het gebied van elektrisch vervoer, laden op eigen terrein en beperkingen van de netbeheerder. Een ondernemer van Gadering zal zijn eigen ervaringen op dit gebied met ons delen. Maar natuurlijk hebben we het vooral over manieren hoe u hier mee om kan gaan en hoe u en uw buurman misschien samen de oplossing in handen hebben. De gemeente stelt gratis technisch advies beschikbaar voor de ondernemers die mee willen werken aan een oplossing!

Ook praten we verder over het opzetten van een eigen energie handelsplatform n.a.v. de bijeenkomst van 31 oktober. Kortom een bijeenkomst die u niet mag missen!!


Aanmelden (=verplicht!)

Voor deze bijeenkomst dient u zich aan te melden bij BIZ Gadering.
Dit kunt u doen door een mail te sturen en aan te geven met hoeveel personen u aanwezig bent.
Bent u niet in de gelegenheid maar wel geintresseerd in deze thema's dan horen wij dat ook graag.

 

Locatie en programma

Datum: woensdag 15 mei 2024
Programma: 16.00 - 19.00 uur (inclusief borrel)
Inloop: 15.45 uur.
Aanvang programma: 16.00 uur.
Locatie: La Cocotte (1e verdieping), Nieuwe Langeweg 21, 3194 DC Hoogvliet

 

Alle nieuwsberichten
Datum: 18-04-2024