Stichting BIZ Hoogvliet Gadering

Aardgasvrij op Gadering

Steeds meer bedrijven en organisaties op de Gadering hebben het aardgas afgesloten. Dit constateert Stefan Romijn van Stichting Stimular, die als duurzaamheidscoach namens de BIZ Gadering en gemeente Rotterdam een ronde maakte over de Gadering.

Stefan heeft de afgelopen maanden diverse bedrijven bezocht op de Gadering. Het valt hem op dat er al veel bedrijven bezig zijn met energie besparen en duurzame energie opwekken. Diverse bedrijven zijn inmiddels aardgasvrij of hebben concrete plannen om binnenkort van het aardgas af te gaan. Zo verwarmen o.a. Kozijn & Zo, IGMG, GLE Caribbean Line, Huisman en J. Oudenes & Zn. hun panden al zonder aardgas.

Niet moeilijk
Mustafa van IGMG, Islamitische Gemeenschap Milli Görüș vertelt hoe zij het pand aardgasvrij hebben gemaakt: “De verbouwing was een mooi moment om duurzame maatregelen uit te voeren. Zo hebben we alle verlichting vervangen dor led en hebben we elektrische boilers geplaatst voor het warm water. We verwarmen de ruimte met lucht-lucht warmtepompen die zijn aangesloten op het klimaatbeheersingssysteem. Alle elektriciteit die we daarvoor nodig hebben, wekken we zelf op met 152 zonnepanelen. We vinden duurzaamheid belangrijk vanuit ons geloof, maar het scheelt ook enorm in de kosten en je verdient de investering snel terug. Het bleek ook helemaal niet zo moeilijk om het pand aardgasvrij te maken.”

Groen
IGMG heeft niet alleen energiemaatregelen uitgevoerd, er is ook veel aandacht voor groen. Binnen staan veel planten en zijn moswanden gemaakt. Rondom het pand is beplanting aangebracht dat goed wordt onderhouden.

Alle nieuwsberichten
Datum: 30-04-2023